Budimpešta, 26. rujna 2018.

Predstavljanje Europske prijestolnice sporta u Veleposlanstvu RH u Mađarskoj

Veleposlanik dr.sc. Mladen Andrlić održao je 26. rujna 2018. godine u Veleposlanstvu RH u Budimpešti sastanak s voditeljicom gradskog Ureda za sport Grada Budimpešte Judit Danadom i diplomatom zaduženim za sport Gaborom Dereganom, kojem su nazočili i Željko Grabušić iz Sportskog saveza Grada Zagreba te savjetnica VRH Budimpešte Maja Rosenzweig Bajić i prva tajnica VRH Budimpešte Marina Sikora.

Gđa Danda predstavila je Budimpeštu kao Europsku prijestolnicu sporta 2019. godine te izrazila nadu kako će se i Veleposlanstvo RH u Budimpešti uključiti u buduće aktivnosti. G. Grabušić izvijestio je veleposlanika Andrlića kako će se tijekom 2019. godine u Budimpešti održati turnir 6 sportova (nogomet, rukomet, odbojka, košarka, stolni tenis i atletika), na kojem će sudjelovati mladi sportaši do 17 godina iz Zagreba, Budimpešte, Ljubljane i Bratislave te je pozvao Veleposlanstvo RH da bodri zagrebačke sportaše. Naglasio je da će Grad Zagreb, kao jedan od gradova prijatelja Budimpešte, i na taj način pridonijeti obilježavanju Europske prijestolnice sporta.

Zahvalivši na posjetu i informacijama, veleposlanik dr.sc. Andrlić potvrdio je kako će Veleposlanstvo RH u Budimpešti svakako biti uključeno u promidžbu godine sporta u Budimpešti i pridonijeti realizaciji budućih aktivnosti.