Budimpešta, 16. lipnja 2018.

Zajedničko gledanje utakmice Hrvatska - Nigerija

Veleposlanstvo RH u Mađarskoj, 16. lipnja 2018. godine, organiziralo je u suradnji s Veleposlanstvom Nigerije zajedničko gledanje nogometne utakmice Svjetskoga prvenstva između Hrvatske i Nigerija. U rezidenciji vlp RH, uz vlp RH i Nigerije, Mladena Andrlića i Eniolu Olaitan Ajayi, kao i sve djelatnike dvaju veleposlanstava, događaju je prisustvovalo pedesetak gostiju, među kojima veleposlanici i diplomati drugih predstavništava, voditelj ureda HTZ-a u Budimpešti Marin Skenderović, direktor tvrtke 'Orbiko HU' Laszlo Kerekes, Tamas Pesuth, voditelj Ureda za vanjske odnose i suradnju mađarskog Sveučilišta Corvinus.

Prijenos utakmice upriličen je na velikom platnu, a prostor rezidencije bio je ukrašen hrvatskim i nigerijskim zastavicama, te drugim suvenirima Hrvatskoga nogometnog saveza.

Uz sportski događaj ponuđena su tradicionalna nigerijska jela pripremljena u nigerijskom veleposlanstvu, dok je Veleposlanstvo RH ponudilo hrvatska proizvode; vina Krauthaker', 'Karlovačko pivo' i vodu 'Jana' i LEDO sladoled.