Budimpešta, 31. siječnja 2019.

Svečani prijem za sudionike i organizatore Budimpeštanskog međunarodnog festivala dokumentarnog filma

Povodom održavanja 5. Budimpeštanskog međunarodnog festivala dokumentarnog filma (BIDF) u rezidenciji VRH u Budimpešti, 31. siječnja 2019. godine održan je svečani prijem za četrdesetak sudionika i organizatora festivala, kojem su nazočili i diplomatski predstavnici i ravnatelji kulturnih instituta država sudionica festivala.

Pozdravljajući okupljene, veleposlanik Republike Hrvatske u Mađarskoj dr.sc. Mladen Andrlić istaknuo je kako je u pet godina održavanja festivala VRH Budimpešta treći puta i među partnerima BIDF-a, ugošćujući sudionike i organizatore festivala, među kojima i hrvatske predstavnike dokumentarnog filma. Ustvrdio je kako se tim već tradicionalnim okupljanjem nastoji poticati bliže upoznavanje, razmjena mišljenja i ideja, ali i ukupni daljnji razvoj ovoga mladog međunarodnog filmskog festivala. 

Uzvanicima se obratila i gđa Rita Balogh, direktorica festivala uz gđu Agnes Sos, naglasivši kako VRH Budimpešta svojim gostoprimstvom postaje sastavnim dijelom BIDF-a, a svečani prijem za sudionike iz više od dvadeset država svijeta nezaobilaznim popratnim događajem.

Nazočne je pozdravio i hrvatski redatelj Goran Dević, koji je ove godine član međunarodnog žirija.

U uvodnom dijelu nastupio je mladi violinist Zoltán Schwartz, student glazbene Akademije Ferenc Liszt, dobitnik nagrada na brojnim natjecanjima u Mađarskoj, Hrvatskoj, Italiji, Poljskoj i Slovačkoj, koji je već ostvario i uspješne solističke nastupe s raznim mađarskim orkestrima.

Copyright (c) 1997.- 2019. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH Sva prava pridržana