Budimpešta, 29. siječnja 2019.

Predstavnici Sveučilišta Corvinus posjetili VRH u Budimpešti

Predstavnici Sveučilišta Corvinus u Budimpešti - dekanica Ekonomskog fakulteta prof. dr. Erzsébet Kovács i izv.prof. dr. Tamás Pesuth posjetili su VRH u Mađarskoj, 29. siječnja o.g., kako bi u razgovoru s vlp. dr.sc. Mladenom Andrlićem, uz kojega je bio g. Ivan Bušić, opun. ministar, najavili proslavu obljetnice osnutka Sveučilišta i 30 godina djelovanja Ekonomskog fakulteta, 23. svibnja o.g.

Potvrdivši zanimanje za sudjelovanje prof. dr. sc. Borisa Vujčića, guvernera HNB, prenijeli su i potvrdu sudjelovanja ministra financija Mađarske g. Mihály Varge i drugih vrsnih europskih stručnjaka. U svojstvu uvodničara prof. Vujčić bi predstavio gospodarske trendove u EU, gospodarsko-financijske izglede Srednje Europe, odnose RH-EU i problematiku uvođenja eura. Namjeravaju prof. Vujčiću ponuditi zvanje počasnog profesora Ekonomskog fakulteta Sveučilišta Corvinus, što bii i službeno dodijelili potkraj o.g.

Akademski gosti iskazali su i zanimanje za tješnju suradnju s Ekonomskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, nakon inicijalnog posjeta 2018.g. Proširenje suradnje vide u razmjeni predavača i studenata u okviru projekta Erasmus. Zahvalivši na prijedlozima i aktivnostima, vlp Andrlić sugerirao je otvoriti suradnju i s drugim fakultetima i sveučilištima u RH.

Copyright (c) 1997.- 2020. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH Sva prava pridržana